Proljeće, produženi vikend i druženje s najdražima zahtjeva samo najbolje na vašem blagdanskom stolu. Donosimo popis tradicionalnih slastica koje nas već godinama naprosto oduševljavaju.
Slatki dizani kolači, jednostavni kuglofi, sezonske štrudle ili neponovljiva pinca. Nađe se tu još i klasika poput mađarice i kremšnita, baš onako, savršeno uz popodnevnu kavu i slatki poklon za najdraže.
Klasicima poput orahnjače i makovnjače uvijek je teško odoljeti. Pripazite da imate dovoljno punjenja te da je tijesto mekano i savršeni dizani kolači spremni su za degustaciju.
Ukrasite li kuglof sezonskim plodovima i kakvom dobrom kremom, izgledat će kao da ste na pripremu potrošili čitav dan dok će vam ona zapravo oduzeti tek sat ili dva vremena. Efektan, a jednostavan, kuglof je definitivno jedan od omiljenih blagdanskih delicija.
U sezonske štrudle i pite ubacite jagode ili jabuke, začinite ih cimetom i vanilijom pa pustite da kuhinja zamiriše najljepšim aromama. Garantiramo da će privući ukućane, a zatim im možete uvaliti i pokoji blagdanski zadatak.
O pinci ne trebamo previše govoriti, tradicionalnije ne može! Pinca, najslađi domaći kruh, simbol je Uskrsa. Naprosto je obožavamo, na sam Uskrs, pa čak i idući dan, kao dio nekog finog slatkog sendviča.
Ako pak ste jedan od onih koji zbilja uživaju u pripremi kolača i želite se iskazati što većim brojem slastica na svom blagdanskom stolu, odličan izbor uvijek će biti klasici poput medene pite, mađarice ili neke dobre rolade.
Kremšnite su u nekim obiteljima također obavezan dio Uskrsa, a sjajan sezonski odabir bit će i bogata međimurska gibanica.