Špajza 19. travnja 2019.

Makovnjača, kuglofi, štrudle i rolade - što se slatkog kod vas priprema za Uskrs?

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće, produženi vikend i druženje s najdražima zahtjeva samo najbolje na vašem blagdanskom stolu. Donosimo popis tradicionalnih slastica koje nas već godinama naprosto oduševljavaju.

Slatki dizani kolači, jednostavni kuglofi, sezonske štrudle ili neponovljiva pinca. Nađe se tu još i klasika poput mađarice i kremšnita, baš onako, savršeno uz popodnevnu kavu i slatki poklon za najdraže.


Klasicima poput orahnjače i makovnjače uvijek je teško odoljeti. Pripazite da imate dovoljno punjenja te da je tijesto mekano i savršeni dizani kolači spremni su za degustaciju.

 

Možda vas zanima... Orahnjača - jedini recept koji će vam trebati Kolumne Možda vas zanima... Imamo ga: Recept za najbolju makovnjaču Recepti

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović



Ukrasite li kuglof sezonskim plodovima i kakvom dobrom kremom, izgledat će kao da ste na pripremu potrošili čitav dan dok će vam ona zapravo oduzeti tek sat ili dva vremena. Efektan, a jednostavan, kuglof je definitivno jedan od omiljenih blagdanskih delicija.

 

Možda vas zanima... Mini kuglofi - jednostavni, sočni i tako primamljivi Kolumne Možda vas zanima... Sočan čokoladni kuglof s bademima i lješnjacima Kolumne Možda vas zanima... Kuglof od naranče i badema s preljevom od krem sira Kolumne

 | Author: Mihaela Kozarić Šebrek foto: Mihaela Kozarić Šebrek


U sezonske štrudle i pite ubacite jagode ili jabuke, začinite ih cimetom i vanilijom pa pustite da kuhinja zamiriše najljepšim aromama. Garantiramo da će privući ukućane, a zatim im možete uvaliti i pokoji blagdanski zadatak.

 

Štrudla Možda vas zanima... Neodoljiva štrudla od šumskog voća i griza Recepti Možda vas zanima... Štrudla od jabuka: Starinska savijača sa sočnim nadjevom Kolumne Štrudla od jabuka Možda vas zanima... U štrudlu s jabukama dodaj tajni sastojak, bit će sjajna! Kolumne Možda vas zanima... Pita od limuna osvaja okusom i mirisom Kolumne Možda vas zanima... Savršenstvo okusa: Crostata s malinama Kolumne

 | Author: NEVENA JOSIPOVIĆ foto: NEVENA JOSIPOVIĆ

 

O pinci ne trebamo previše govoriti, tradicionalnije ne može! Pinca, najslađi domaći kruh, simbol je Uskrsa. Naprosto je obožavamo, na sam Uskrs, pa čak i idući dan, kao dio nekog finog slatkog sendviča.

 

Možda vas zanima... Pinca - delicija bez koje ne možemo zamisliti Uskrs Kolumne

 

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović


Ako pak ste jedan od onih koji zbilja uživaju u pripremi kolača i želite se iskazati što većim brojem slastica na svom blagdanskom stolu, odličan izbor uvijek će biti klasici poput medene pite, mađarice ili neke dobre rolade.

Kremšnite su u nekim obiteljima također obavezan dio Uskrsa, a sjajan sezonski odabir bit će i bogata međimurska gibanica.

 

Možda vas zanima... Medena pita - omiljeni kolač blagdanskog stola Kolumne mađarica Možda vas zanima... Mađarica - omiljeni blagdanski klasik Kolumne Možda vas zanima... Rolada od lješnjaka i čokolade - bolje ne može! Kolumne Možda vas zanima... Novo izdanje klasika: Zarolajte Schwarzwald tortu Recepti Možda vas zanima... Jedini recept za krempite koji ćeš ikad trebati Kolumne Možda vas zanima... Najfinija međimurska gibanica s četiri nadjeva Kolumne Možda vas zanima... Međimurska gibanica u malo drugačijem izdanju Kolumne


U slast!

mađarica | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.