Recepti 27. svibnja 2022.

Police od krumpira: Jednostavan i ukusan recept

pole
; Police od krumpira foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršene u svojoj jednostavnosti, krumpirove police idealan su prilog za svaku priliku

Pole ili police poznate su diljem naše zemlje, a izvorno potječu iz Like, gdje se pripremaju od nenadmašnog - ličkog krumpira. Mnogi će se složiti da su jednostavne zapečene polovice krumpira, odnosno, pole - najukusnije jelo koje se može pripremiti od ovog škrobnog povrća.

Svejedno, na njega često zaboravljamo, a razlog tome je vjerojatno skeptičnost prema kvaliteti krumpira budući da se oni za ovo jelo - ne gule. No, htjeli bismo vas potaknuti da se domognetekvalitetnog domaćeg krumpira, idealno – ličkog, i podsjetite na neodoljiv miris i okus pola, od milja zvanih polica.

Kako napraviti police od krumpira?

Potrebno vam je svega nekoliko minuta da operete krumpir, narežete ga na pola i začinite. Pečenje će vam odužeti manje od sat vremena da bi na kraju uživali u savršenom krumpiru iz pećnice. Hrskav izvana, a kremasto pečen iznutra, ovakav krumpir poslužite vruć uz jednostavan dodatak kao što je maslac, a sjajni dodaci su još i pečena paprika, ajvar, kiselo zelje i kobasice.

Police od krumpira - recept

Potrebno vam je:

  • 10 komada krumpira
  • Slanina
  • Sol
  • Ulje

Priprema:

  1. Krumpir dobro operite i režite na pola.
  2. Premažite jednu polovicu s malo ulja i pospite soli.
  3. Utrljajte u drugu polovicu i ponavljajte postupak dok ne potrošite sav krumpir.
  4. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
  5. Za to vrijeme nasjeckajte slaninu.
  6. Zadnjih desert minuta pečenja izvadite police, pospite ih slaninom i pecite dok slanina ne postane hrskava.
  7. Servirajte vruće.

Dobar tek! 

Isprobaj i sljedeće recepte:

 

Možda vas zanima... Neodoljivo: Brzinski složenac od piletine i krumpira Recepti

 

Možda vas zanima... Pripremi mladi krumpir na dva slasna načina Recepti

 

Možda vas zanima... Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.