Recepti 17. kolovoza 2017.

Insprirajte se fantastičnim jelima s rajčicama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rajčice su odlične sirove, ali možete ih i zapeći, skuhati ili napraviti od njih fantastične umake. Ako niste voljni eksperimentirati, mi vam donosimo 13 već isprobanih recepata s rajčicama, među kojima svatko može naći nešto za svoj ukus.

Jedan od najslasnijih recepta koji vam donosimo ujedno je i jedan od najjednostavnijih i najbržih za napraviti. Riječ je o špagetima s umakom od rajčice. Špagete skuhajte, rajčice pirjajte s češnjakom, sve pomiješajte i uživajte u laganom jelu gotovom za svega 15 minuta.

Želite li osjetiti dašak mora pripremite mozzarellu i rajčice s kozicama. I ovdje je riječ o brzom receptu za koji je potrebno skuhati škampe, a ostale sastojke poslužiti sirove.

Volite li domaća jela, pripremite vlastitu šalšu od rajčice koju možete koristiti pri kuhanju jela u koja biste inače stavili konzerviranu rajčicu. Domaće je ipak domaće.

 

šalša Možda vas zanima... Napravite najbolju šalšu od pomidora - kraljicu svih umaka None salsa Možda vas zanima... Pet razloga zašto jesti šalšu svakodnevno None

 

I za juhu od rajčice najbolje je koristiti domaće pasirane rajčice. Dodatan okus ovoj laganoj juhi dat će bosiljak kojim se posipa gotovo jelo.

Kada govorimo o pečenim rajčicama jedan od najboljih recepata je naopaka pita s rajčicama koja se priprema od lisnatog tijesta i peče u pećnici 20 minuta. Gotovu pitu potrebno je izvrnuti na tanjur tako da rajčice koju su prije pečenja bile na dnu sada budu na vrhu pite.

 

Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

 

Ako ste obožavatelji talijanskih specijaliteta pripremite focacciu s koktel rajčicama. Ova poslastica radi se s raznim povrćem, a odgovara i vegetarijancima.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na salate. Iako tijekom ljeta rajčice najčešće jedemo umiješane u salati sa svježim krastavcima i lukom, zašto ne biste dali priliku salati od kruha i rajčica? Kruh je potrebno ispeći na roštilju, u pećnici ili na tavi, dressing napraviti od čili papričice i pesta te sve pomiješati s rajčicama, lukom i feta sirom.

Obožavat ćete i sušene rajčice. Ovako pripremljene možete ih poslužiti uz sir, domaći kruh ili pogaču.

 

Možda vas zanima... Mirisne sušene rajčice iz pećnice Recepti

 

 

Recepte pronađite ovdje:

Špageti s umakom od rajčice Možda vas zanima... Špageti s umakom od rajčice Recepti Mozzarella i rajčica sa kozica Možda vas zanima... Mozzarella i rajčica s kozicama Recepti Možda vas zanima... Ukusna ljetna šalša s tunom Kolumne Juha od rajčica Možda vas zanima... Juha od rajčica Recepti Focaccia Možda vas zanima... Pozdrav ljetu: Focaccia s rajčicama, lukom i papričicama Recepti Salata od kruha i rajčica Možda vas zanima... Salata od kruha i rajčica Recepti Talijanske punjene rajčice Možda vas zanima... Talijanske punjene rajčice Recepti caponata cookam maslovna.jpg Možda vas zanima... U špici sezone: Caponata Kolumne Bruschette s inćunima i rajčicama Možda vas zanima... Ljeto na vidiku: Bruschette s inćunima i rajčicama Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.