Jedan od najslasnijih recepta koji vam donosimo ujedno je i jedan od najjednostavnijih i najbržih za napraviti. Riječ je o špagetima s umakom od rajčice. Špagete skuhajte, rajčice pirjajte s češnjakom, sve pomiješajte i uživajte u laganom jelu gotovom za svega 15 minuta.
Želite li osjetiti dašak mora pripremite mozzarellu i rajčice s kozicama. I ovdje je riječ o brzom receptu za koji je potrebno skuhati škampe, a ostale sastojke poslužiti sirove.
Volite li domaća jela, pripremite vlastitu šalšu od rajčice koju možete koristiti pri kuhanju jela u koja biste inače stavili konzerviranu rajčicu. Domaće je ipak domaće.
I za juhu od rajčice najbolje je koristiti domaće pasirane rajčice. Dodatan okus ovoj laganoj juhi dat će bosiljak kojim se posipa gotovo jelo.
Kada govorimo o pečenim rajčicama jedan od najboljih recepata je naopaka pita s rajčicama koja se priprema od lisnatog tijesta i peče u pećnici 20 minuta. Gotovu pitu potrebno je izvrnuti na tanjur tako da rajčice koju su prije pečenja bile na dnu sada budu na vrhu pite.
Ako ste obožavatelji talijanskih specijaliteta pripremite focacciu s koktel rajčicama. Ova poslastica radi se s raznim povrćem, a odgovara i vegetarijancima.
Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na salate. Iako tijekom ljeta rajčice najčešće jedemo umiješane u salati sa svježim krastavcima i lukom, zašto ne biste dali priliku salati od kruha i rajčica? Kruh je potrebno ispeći na roštilju, u pećnici ili na tavi, dressing napraviti od čili papričice i pesta te sve pomiješati s rajčicama, lukom i feta sirom.
Obožavat ćete i sušene rajčice. Ovako pripremljene možete ih poslužiti uz sir, domaći kruh ili pogaču.
Recepte pronađite ovdje: