Patlidžan u kombinaciji sa svijetlom miso pastom i tostiranim sezamovim sjemenkama nam je baš veliko otkriće. Još kad ga pospemo mladim lukom...
Imamo odličan recept za uživanje u ljetu! Slastan patlidžan pečen u pećnici, premazan miso pastom i posut tostiranim sezamovim sjemenkama. Može li bolje? O da, može, ako ih pospeš i sitno nasjeckanim mladim lukom!
Okus ovako pripremljenog patlidžana podsjeća na onaj s grilla, samo 100 puta bolji! Korica je lagano zapečena, a sredina svake kriške patlidžana savršeno mekana...
Recept se lako prati, vrlo je jednostavan i odlično objašnjen, a nemirnice su nam sve lako dostupne. Osim misa, no i njega se može pronaći u svakom boljem supermarketu, ali i u trgovinama azijskom hranom.
Sjemenke sezama tostiran u suhoj neprijanjajućoj tavi, na srednjoj vatri. Potrebno je 7-8 minuta da zamirišu. Pripazi da ne zagore.
Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva.
Patlidžan nareži na kriške debljine oko 1 cm te s obje strane premaži maslinovim uljem. Kriške patlidžana posloži u pleh obložen papirom za pečenje, tako da se ne preklapaju.
Peci dok patlidžan ne omekša, oko 18 minuta, s tim da na pola vremena pečenja preokreneš patlidžan.
Pečene kriške patlidžana pusti da se 10-ak minuta hlade na rešetki.
U zdjelici dobro izmiješaj miso, naribani svježi đumbir, sezamovo ulje, med, vodu, rižin ocat i čili pastu.
U pećnici uključi grill opciju.
Kriške patlidžana premaži miso mješavinom i peci ispod grilla u pećnici dok ne poprime lijepu smećkastu boju i lijepo ne zamirišu - oko 4 minute.
Posluži toplo, posuto sjemenkama sezama i mladim lukom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.