Tostiranje lješnjaka u tvoju kuhinju donosi izraženije orašaste arome, sjajnu grickalicu i još bolji dodatak slasticama, salatama, ali i slanim jelima.
Koristiti ih možeš u kremama, kao posip, za paniranje, od njih možete pripremiti neodoljivu pastu ili pak ih cijele ubaciti u omiljenu sezonsku salatu. Naprosto slijedite 3 jednostavna koraka, tostirajte svoje lješnjake u manje od 15 minuta, pa se bacite na pripremu omiljenih tanjura.
Pećnicu najprije zagrij na 180 stupnjeva. Lješnjake rasporedi po posudi za pečenje tako da svaki ima svoje mjesto. Pazi da se lješnjaci međusobno ne pokrivaju.
Kada se pećnica ugrije, ubaci lješnjake i peci ih 10 minuta, dok u zraku ne osjetiš fini orašasti miris.
Na kraju, gotove lješnjake stavi između dva sloja kuhinjske krpe i protrljaj da im odstraniš opnu. Odstraniti je možete i trljanjem lješnjaka između dlanova, no takav će vam postupak oduzeti nešto više vremena.
Lješnjake možeš tostirati i na tavi. Jednostavno ih stavi na zagrijanu tavu na srednjoj vatri i povremeno protresi. Dovoljno im je tek nekoliko minuta, pa svakako pripazi da ne izgore.
I to je to, jednostavnije ne može. Spremni ste za pripremu omiljenih jela s lješnjacima!
Za kraj, još nekoliko recepata s lješnjacima...