Špajza 1379 prikaza 28. ožujka 2019.

Kako tostirati lješnjake u tri brza i jednostavna koraka

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tostirani lješnjaci aromatični su i donose genijalne arome jelima. Da biste ih tostirali, potrebno je samo slijediti tri jednostavna koraka, a zatim ih koristiti u slasticama, salatama i drugim omiljenim jelima.

Tostiranje lješnjaka u vašu kuhinju donosi izraženije orašaste arome, sjajnu grickalicu i još bolji dodatak slasticama, salatama, ali i slanim jelima. 

 

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne

 

Koristiti ih možete u kremama, kao posip, za paniranje, od njih možete pripremiti neodoljivu pastu ili pak ih cijele ubaciti u omiljenu sezonsku salatu. Naprosto slijedite tri jednostavna koraka, tostirajte svoje lješnjake u manje od 15 minuta, pa se bacite na pripremu omiljenih tanjura.

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Pećnicu najprije zagrijte na 180 stupnjeva. Lješnjake rasporedite po posudi za pečenje tako da svaki oraščić ima svoje mjesto. Pazite da se lješnjaci međusobno ne pokrivaju. 

Kada se pećnica ugrijala, ubacite lješnjake i pecite ih 10 minuta, dok u zraku ne osjetite fini orašasti miris.

Na kraju, gotove lješnjake stavite između dva sloja kuhinjske krpe i protrljajte kako biste odstranili opnu. Odstraniti je možete i trljanjem lješnjaka između dlanova no takav će vam postupak oduzeti nešto više vremena.

Lješnjake možete tostirati i na tavi. Jednostavno ih stavite na zagrijanu tavu na srednjoj vatri i povremeno protresite. Dovoljno im je tek nekoliko minuta, pa svakako pripazite da ne izgore.

 

Možda vas zanima... Sočan čokoladni kuglof s bademima i lješnjacima Kolumne

 

I to je to, jednostavnije ne može. Spremni ste za pripremu omiljenih jela s lješnjacima. Dobar tek!

 | Author: Getty Images Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.