Špajza 18. prosinca 2023.

Kako tostirati lješnjake u 3 brza i jednostavna koraka

Tostirani lješnjaci
Tostirani lješnjaci foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tostirani lješnjaci puno su aromatičniji od sirovih, te slasticama daju poseban okus. Za njihovo tostiranje, potrebno je samo slijediti 3jednostavna koraka, a zatim ih koristiti u slasticama, salatama i drugim omiljenim jelima...

Tostiranje lješnjaka u tvoju kuhinju donosi izraženije orašaste arome, sjajnu grickalicu i još bolji dodatak slasticama, salatama, ali i slanim jelima. 

 

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne

 

Koristiti ih možeš u kremama, kao posip, za paniranje, od njih možete pripremiti neodoljivu pastu ili pak ih cijele ubaciti u omiljenu sezonsku salatu. Naprosto slijedite 3 jednostavna koraka, tostirajte svoje lješnjake u manje od 15 minuta, pa se bacite na pripremu omiljenih tanjura.

 

Tostirani lješnjaci | Author: Stockfood Tostirani lješnjaci foto: Stockfood

Pećnicu najprije zagrij na 180 stupnjeva. Lješnjake rasporedi po posudi za pečenje tako da svaki ima svoje mjesto. Pazi da se lješnjaci međusobno ne pokrivaju. 

Kada se pećnica ugrije, ubaci lješnjake i peci ih 10 minuta, dok u zraku ne osjetiš fini orašasti miris.

Na kraju, gotove lješnjake stavi između dva sloja kuhinjske krpe i protrljaj da im odstraniš opnu. Odstraniti je možete i trljanjem lješnjaka između dlanova, no takav će vam postupak oduzeti nešto više vremena.

Lješnjake možeš tostirati i na tavi. Jednostavno ih stavi na zagrijanu tavu na srednjoj vatri i povremeno protresi. Dovoljno im je tek nekoliko minuta, pa svakako pripazi da ne izgore.

 

Možda vas zanima... Sočan čokoladni kuglof s bademima i lješnjacima Kolumne

 

I to je to, jednostavnije ne može. Spremni ste za pripremu omiljenih jela s lješnjacima!

 | Author: Getty Images Lješnjaci spremni za tostiranje u tavi foto: Getty Images

Za kraj, još nekoliko recepata s lješnjacima...

 

 

Možda vas zanima... Rolada od lješnjaka i čokolade - bolje ne može! Kolumne Rižoto Možda vas zanima... Rižoto s lješnjacima i parmezanom mami na još! Recepti drobljenac, crumble Možda vas zanima... Brzo i hrskavo: Prefini drobljenac s lješnjacima Recepti Pasta od lješnjaka Možda vas zanima... Pasta od lješnjaka koristi se za brojne vrhunske slastice Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.