Špajza 10. svibnja 2023.

Majčin dan: Slatki darovi kojima ćeš razveseliti majku

Slatki darovi za Majčin dan
Slatki darovi za Majčin dan foto: Diana Light/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Jestivi, slatki darovi su nam u posljednje vrijeme sve draži, a vjerujemo kako će razveseliti i tvoju majku na Majčin dan

Majčin dan je za svega nekoliko dana, točnije u nedjelju 14. svibnja, i pravo je vrijeme da počneš razmišljati kako ćeš razveseliti svoju dragu majku. Majke su uz nas kada nam je najteže, a ponosno nas gledaju i kada uživamo u svojim uspjesima. Baš kao što nam svakodnevno poklanjaju bezuvjetnu ljubav, vrijeme je i da mi njima poklonimo mali znak pažnje.

Poklon za Majčin dan ne mora biti velik i skup kako bismo pokazali majkama koliko nam znače. Sigurni smo da će majka biti najsretnija ako joj poklon izradimo sami čak i sada kada smo već 'veliki'.

Najslađi pokloni dolaze od srca, a još su slađi kada su puni čokolade ili voća pa smo zato izdvojili nekoliko slastica kojima možeš oduševiti svoju majku. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Izrada čokoladnih pralina kod kuće foto: Guliver/Shutterstock

Slatke praline za Majčin dan

Ljepota pralina i slatkih kuglica je njihova raznolikost. Bilo da tvoja majka više uživa u duploj dozi čokolade ili je ljubitelj kokos kuglica, imamo recept za tebe.

U navedene recepte uvijek možeš dodati pokoji začin koji tvoja majka obožava, ali i napraviti nekoliko vrsta pralina i spojiti ih u pravu domaću bombonijeru. 
 

Možda vas zanima... Voliš gin & tonic? Obožavat ćeš i ove čokoladne bombone Recepti

 | Author: Shutterstock Slatke praline za Majčin dan foto: Shutterstock

Razveseli majku domaćim džemom

Domaći džem odličan je poklon jer gotovo da nema osobe koja u njemu neće uživati. Dodati ih možemo u zobenu kašu, namazati na kruh ili palačinke te ih iskoristiti za pripremu raznih slastica.

Imamo nekoliko odličnih ideja za pripremu džema, a neki od nama najdražih su onaj od naranče, malina, rabarbare te borovnica i čokolade. Kada je džem gotov, ukrasi staklenku u kojoj se nalazi i tvoj dar je spreman. 
 

Možda vas zanima... Iskoristite sezonsko voće za pripremu odličnih džemova Recepti

 | Author: Shutterstock Razveseli majku domaćim džemom foto: Shutterstock

Slastice u čaši za savršen Majčin dan

Najbolja stvar kod slastica u čaši je to što ih lako možeš ponijeti gdje treba i baš kao staklenku džema, možeš ih personalizirati i ukrasiti. Što ćeš staviti u čašu ovisi o tome što tvoja majka voli jesi, a mi ti savjetujemo tiramisu od jagoda ili možda inačicu sa ginom i tonikom. Cheesecake u čaši je uvijek dobra ideja, baš kao i panna cotta. 
 

Možda vas zanima... Čisti hedonizam: Panna cotta od grčkog jogurta Recepti

 | Author: Shutterstock Slastice u čaši za savršen Majčin dan foto: Shutterstock

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:40 07. Svibanj 2022.

    Suuuuuper