Špajza 02. listopada 2017.

Što kuhati ove jeseni - imamo meni za cijeli tjedan

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Prve jesenske dane začinite sjajnim sezonskim jelima prema receptima naših najdražih blogera...

Pripremili smo jesenski tjedni meni kojem je tako teško reći ne. Slana torta, pizza od tikvica, tjestenina s prokulicama ili vege pljeskavice samo su dio jela koja su za hladne jesenske dane pripremali naši omiljeni blogeri.

Izaberite ono koje vam se najviše sviđa pa se upustite u pripremu već isprobanih recepata.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

E- si gladan? duo za ponedjeljak je pripremio sjajnu tortu od ostataka. Nema tu tajne, riječ je o slanoj torti za koju će vam trebati samo ostaci iz hladnjaka, lisnato tijesto ili kore za savijače i fantastičan ručak je spreman. Bez previše razmišljanja, baš kako priliči ponedjeljku.

 

Možda vas zanima... "Torta" od ostataka iz frižidera Kolumne


Utorak rezervirajte za pravu jesensku tjesteninu koja će zamirisati čitavu kuhinju. Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju spojio je prve ovogodišnje prokulice s tahini pastom i omiljenim oblicima tjestenine te nas istog trena oduševio.

 

Možda vas zanima... Tjestenina s prokulicama, odnosno - pozdrav jeseni Kolumne

 

Posljednje tikvice pak iskoristite na najfiniji mogući način - u slasnoj pizzi. Vedran je svoju podijelio na četiri dijela pa svaki začinio drugim nadjevom, dok je podloga za ovu pizzu pravo iznenađenje. Definitivno vrijedi isprobati!

Sredinu tjedna dodatno možete začiniti i brzinskim slatkišima koje će voljeti i mali i veliki. Brza varijanta cimet rolica s lisnatim tijestom po receptu Jannette Razum bit će idealna za jednostavno i brzo grickanje, ali i sjajan snack za iznenadne goste, uz kavu ili čaj.

 

Možda vas zanima... Superkombo: Pizza na podlozi od tikvica Kolumne Možda vas zanima... Brzi domaći slatkiš: Lisnati pužići s cimetom Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum


Darko Kontin pripremio nam je fantastičnu alternativu mesnim burgerima, taman da dodatno začinite iščekivanje vikenda. Pljeskavice od crvene leće i mrkve možete poslužiti uz rižu ili u burgeru, uz omiljeni umak i salatu. 

 

Možda vas zanima... Pljeskavice od crvene leće i mrkve panirane u sezamu Kolumne

 

Zaželite li se ipak prave mesne gozbe, vege burger možete zamijeniti Geeketinim burgerom s ananasom, stvorenim za prisjećanje na tople ljetne dane.

 

Možda vas zanima... Novo i neodoljivo: Hawaiian burger s ananasom Kolumne

 

Za petak, dan za ribu, pripremite fine marinirane srdele s kapulom blogerice Ingrid s bloga Prekratak dan. Poslužite ih uz domaću focacciu pa uz toćanje i fino bijelo vino zaokružite tjedan iza sebe.

 

Srdele Možda vas zanima... Marinirane srdele s kapulom Kolumne

 

Zapečeni kus kus s bloga Strawberry Soup sjajno će se složiti uz subotnji meni. Laganije okuse divno će upotpuniti domaća pita s jabukama, a da bi stvar bila još bolja, pripremite je po receptu Ene Kokanović te joj dodate karamel. Užitak zagarantiran!

 

Možda vas zanima... Zapečeni kus-kus sa sezonskim povrćem Kolumne Možda vas zanima... Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka Kolumne

 

 | Author: Tihana Lohinski foto: Tihana Lohinski


Nedjelju rezervirajte za slasne tanjure s butternut tikvom našeg dua Sweety&Spicy. Birajte između rižota i mesnih okruglica, te u oba jela upotrijebite kraljicu jesenskog menija - tikvu!

Uz laganiji ručak izvrsno će se složiti raskošni desert. Ferrero torta Kristine s bloga Cutie and Pie itekako će uljepšati svaki vikend i napuniti vas slatkom energijom za početak novog tjedna.

 

Možda vas zanima... Butternut tikva: dva sjajna recepta s vjesnikom jeseni Kolumne Možda vas zanima... Potpuno oduševljenje: Ferrero Rocher torta Kolumne

 

 | Author: Cutie and pie foto: Cutie and pie

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.