Pripremili smo jesenski tjedni meni kojem je tako teško reći ne. Slana torta, pizza od tikvica, tjestenina s prokulicama ili vege pljeskavice samo su dio jela koja su za hladne jesenske dane pripremali naši omiljeni blogeri.
Izaberite ono koje vam se najviše sviđa pa se upustite u pripremu već isprobanih recepata.
E- si gladan? duo za ponedjeljak je pripremio sjajnu tortu od ostataka. Nema tu tajne, riječ je o slanoj torti za koju će vam trebati samo ostaci iz hladnjaka, lisnato tijesto ili kore za savijače i fantastičan ručak je spreman. Bez previše razmišljanja, baš kako priliči ponedjeljku.
Utorak rezervirajte za pravu jesensku tjesteninu koja će zamirisati čitavu kuhinju. Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju spojio je prve ovogodišnje prokulice s tahini pastom i omiljenim oblicima tjestenine te nas istog trena oduševio.
Posljednje tikvice pak iskoristite na najfiniji mogući način - u slasnoj pizzi. Vedran je svoju podijelio na četiri dijela pa svaki začinio drugim nadjevom, dok je podloga za ovu pizzu pravo iznenađenje. Definitivno vrijedi isprobati!
Sredinu tjedna dodatno možete začiniti i brzinskim slatkišima koje će voljeti i mali i veliki. Brza varijanta cimet rolica s lisnatim tijestom po receptu Jannette Razum bit će idealna za jednostavno i brzo grickanje, ali i sjajan snack za iznenadne goste, uz kavu ili čaj.
Darko Kontin pripremio nam je fantastičnu alternativu mesnim burgerima, taman da dodatno začinite iščekivanje vikenda. Pljeskavice od crvene leće i mrkve možete poslužiti uz rižu ili u burgeru, uz omiljeni umak i salatu.
Zaželite li se ipak prave mesne gozbe, vege burger možete zamijeniti Geeketinim burgerom s ananasom, stvorenim za prisjećanje na tople ljetne dane.
Za petak, dan za ribu, pripremite fine marinirane srdele s kapulom blogerice Ingrid s bloga Prekratak dan. Poslužite ih uz domaću focacciu pa uz toćanje i fino bijelo vino zaokružite tjedan iza sebe.
Zapečeni kus kus s bloga Strawberry Soup sjajno će se složiti uz subotnji meni. Laganije okuse divno će upotpuniti domaća pita s jabukama, a da bi stvar bila još bolja, pripremite je po receptu Ene Kokanović te joj dodate karamel. Užitak zagarantiran!
Nedjelju rezervirajte za slasne tanjure s butternut tikvom našeg dua Sweety&Spicy. Birajte između rižota i mesnih okruglica, te u oba jela upotrijebite kraljicu jesenskog menija - tikvu!
Uz laganiji ručak izvrsno će se složiti raskošni desert. Ferrero torta Kristine s bloga Cutie and Pie itekako će uljepšati svaki vikend i napuniti vas slatkom energijom za početak novog tjedna.
Dobar tek!