Špajza 25. svibnja 2019.

Tri kompletna ručka koja želite skuhati ovog vikenda

foto: Gastro.hr

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sunce je napokon izašlo što znači da je vrijeme za uživanje na otvorenom i upravo zato, donosimo vam recepte za tri ručka na pripremu kojih ćete manje vremena potrošiti u kuhinji, a više na toliko očekivanom suncu.

Pripremili smo tri jednostavna menija koja, uz malo truda, može pripremiti baš svatko, a odlični su i za ponijeti na druženja s najdražima na otvorenom. Osim glavnih jela, tu su i pripadajući deserti s jagodama. Jer, kakav to ručak može proći bez slađenja omiljenim sezonskim voćkama?

 

Možda vas zanima... Naši favoriti: 20 proljetnih recepata koje morate isprobati Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Quicheve obožavamo, a ovaj sezonski sa šparogama i tikvicama po receptu naše kolumnistice Petre Terner idealan je za baš svaku priliku. Bit će dobar odabir čak i za vegetarijance, a želite li ga ipak malo pojačati, uvijek mu možete dodati kockice slanine.

Ispecite ga za ručak kod kuće pa poslužite uz zdjelu zelene salate ili ga ponesite na izlet i quiche poslužite kao idealan zalogaj za koji vam neće trebati čak ni vilica i nož.

 

Možda vas zanima... Pun pogodak: Proljetni quiche od šparoga i tikvica Kolumne

 

Uz quiche, odlično će se složiti i brzinski kolač od jagoda naše kolumnistice Nine. Pripremite ga dok se quiche peče, poslužite uz šlag ili u njemu uživajte onako domaće, s prstima.

 

Možda vas zanima... Za svaki dan: Jednostavna biskvit torta s jagodama Kolumne

 

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

 | Author: Bake Me by Nina foto: Bake Me by Nina

 

Kada je u pitanju nedjeljni ručak, teško je zaobići omiljene pohance. Piletina je odličan odabir kada želite pripremiti brze, ali slasne hrskave zalogaje, a poslužiti je možete uz genijalan krumpir iz pećnice.

Želite li ručak ponijeti za van, piletinu nasjeckajte na manje komadiće i pržite je kao grickalicu pa upakirajte u posudice sa svježim povrćem i krumpirom. Odlična ideja bit će i sendviči s pohanom piletinom.

 

Pohana piletina Možda vas zanima... Pohana piletina na pet drugačijih načina - imamo i recepte! Špajza Možda vas zanima... Pijani pečeni krumpiri – tvoj novi najdraži prilog Recepti

 

Nakon ovakvog ručka, dobro će sjesti i osvježavajuća pita sa sirom, kokosom i jagodama po receptu naše blogerice 50 shades of hunger.

 

Možda vas zanima... Neodoljiva pita od sira s kokosom i jagodama Recepti

 

Pohana piletina | Author: Getty Images foto: Getty Images  | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger


Sezonski ručak ne može proći ni bez omiljenih mesnih okruglica. Sezona rajčica je na vidiku pa tako i idealno vrijeme da se bacite na pripremu domaćeg umaka od rajčice, ali i slasnih mesnih okruglica. Za prilog birajte aromatičan pire krumpir s dodatkom češnjaka pa otkrijte posve novu dimenziju omiljenog priloga. Recepte je isprobala naša novinarka s bloga Lidia with a J i naprosto se oduševila.

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice u domaćem umaku od rajčice iz pećnice Kolumne pire krumpir Možda vas zanima... Klasik s malim zaokretom: Pire krumpir s češnjakom Recepti

 

Da biste na savršen način zaokružili vikend uživanje, bacite se na pripremu ove superbrze čokoladne torte s jagodama. Naša kolumnistica Irena, ujedno i autorica recepta, rekla nam je kako jednostavna torta poput ove nestaje brže nego nastaje te je idealna slastica za guštanje na otvorenom.

 

Možda vas zanima... Čokoladna torta s jagodama nestaje brže no što se priprema Kolumne

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.