30. svibnja 2016.

Prepoznajte svježu školjku kao profesionalac

jakobove kapice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na tržnice svakodnevno stiže tisuće riba i morskih plodova, a da bi odabrali one najsvježije, potrebno je naučiti nekoliko trikova.

Školjke poput jakobovih kapica prava su delicija. Poslužuju se u restoranima diljem svijeta, a oni iskusni i hrabri spremaju je kod kuće. Da bi njezin nježan okus došao do izražaja, vrlo je važno da školjka bude svježa.

Kako biste bili sigurni da je riječ o najboljem i najsvježijem komadu jakobove kapice ona na dodir treba biti čvrsta, suha i mirisati na slano more. Ukoliko primijetite sve tri navedene karakteristike pri kupovini ove gastronomske delicije, naletjeli ste na pravo blago.

Meso jakobove kapice vrlo je delikatno i zahtjeva posebnu pažnju pri obradi. Ako već naiđete na svježi primjerak, potrudite se spremiti ga na pravilan način kako bi vaše uživanje u jelu dostiglo razinu kakvu jakobova kapica zaslužuje. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.