Recepti 20. listopada 2024.

Što kuhati ove jeseni - imamo meni za cijeli tjedan

Blogeri jela recepti
Jesenska jela naših najdražih blogera
foto: Arhiva missGASTRO
Imamo recepte za sjajna jesenska jela prema receptima naših najdražih blogera... Od ponedjeljka do nedjelje - za neke dane i po više ukusnih sezonskih ideja!

Pripremili smo jesenski meni za cijeli tjedan kojem je tako teško reći ne. Slana torta, pizza od tikvica, tjestenina s prokulicama ili vege pljeskavice samo su dio jela koja su za hladne jesenske dane pripremali naši omiljeni blogeri.

Izaberi ono što ti se najviše sviđa i upusti se u pripremu - jer ovi recepti su provjereno neodoljivi!

tjestenina s prokulicama | Author: Vedran Bošković Tjestenina s prokulicama - recept Vedrana Boškovića foto: Vedran Bošković

Ponedjeljak: slana torta od ostataka

Duo E- si gladan? za ponedjeljak je pripremio sjajnu slanu tortu od ostataka. Nema tu tajne, riječ je o slanoj torti za koju će ti trebati samo ostaci iz hladnjaka, lisnato tijesto ili kore za savijače i fantastičan ručak je spreman. Bez previše razmišljanja, baš kako priliči ponedjeljku.

Možda vas zanima... "Torta" od ostataka iz frižidera Kolumne

Utorak: tjestenina s prokulicama

Utorak rezervirajte za pravu jesensku tjesteninu koja će zamirisati čitavu kuhinju. Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju spojio je prve ovogodišnje prokulice s tahini pastom i omiljenim oblicima tjestenine te nas istog trena oduševio.

Možda vas zanima... Tjestenina s prokulicama, odnosno - pozdrav jeseni Kolumne

Srijeda: pizza i cimet rolice

Posljednje tikvice pak iskoristi na najfiniji mogući način - u slasnoj pizzi. Vedran Bošković je svoju podijelio na 4 dijela pa na svaki stavio drugi nadjev, dok je podloga za ovu pizzu pravo iznenađenje. Definitivno vrijedi isprobati!

Sredinu tjedna dodatno možete začiniti i brzinskim slatkišima koje će voljeti i mali i veliki. Brza varijanta cimet rolica s lisnatim tijestom po receptu Jannette Razum bit će idealna za jednostavno i brzo grickanje, ali i sjajan snack za iznenadne goste, uz kavu ili čaj.

Možda vas zanima... Superkombo: Pizza na podlozi od tikvica Kolumne Možda vas zanima... Brzi domaći slatkiš: Lisnati pužići s cimetom Kolumne

 | Author: Jannette Razum Pužići s cimetom foto: Jannette Razum

Četvrtak: burger - vege ili mesni, ti biraš

Bloger Darko Kontin pripremio nam je fantastičnu alternativu mesnim burgerima, taman da dodatno začiniš iščekivanje vikenda. Pljeskavice od crvene leće i mrkve možeš poslužiti uz rižu ili u burgeru, uz omiljeni umak i salatu. 

Možda vas zanima... Pljeskavice od crvene leće i mrkve panirane u sezamu Kolumne

Zaželite li se ipak prave mesne gozbe, vege burger možete zamijeniti Geeketinim burgerom s ananasom, stvorenim za prisjećanje na tople ljetne dane.

Možda vas zanima... Novo i neodoljivo: Hawaiian burger s ananasom Kolumne

Petak: marinirane srdele

Za petak, dan za ribu, pripremite fine marinirane srdele s kapulom blogerice Ingrid s bloga Prekratak dan. Poslužite ih uz domaću focacciu pa uz toćanje i fino bijelo vino zaokružite tjedan iza sebe.

Srdele Možda vas zanima... Marinirane srdele s kapulom Kolumne

Subota: zapečeni kus kus i domaća pita od jabuka

Zapečeni kus kus s bloga Strawberry Soup sjajno će se složiti uz subotnji meni. Laganije okuse divno će upotpuniti domaća pita od jabuka, a da bi stvar bila još bolja, pripremite je po receptu Ene Kokanović te joj dodate karamel. Užitak zagarantiran!

Možda vas zanima... Zapečeni kus-kus sa sezonskim povrćem Kolumne Možda vas zanima... Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka Kolumne

 | Author: Tihana Lohinski Zapečeni kus kus foto: Tihana Lohinski

Nedjelja: 2 slasna jela od butternut tikve i Ferrero torta

Nedjelju rezerviraj za slasne tanjure s butternut tikvom našeg dua Sweety&Spicy. Biraj između rižota i mesnih okruglica, te u oba jela upotrijebi kraljicu jesenskog menija - tikvu!

Uz laganiji ručak izvrsno će se složiti raskošan desert. Ferrero torta Kristine s bloga Cutie and Pie itekako će uljepšati svaki vikend i napuniti vas slatkom energijom za početak novog tjedna.

Dobar tek! Želimo ti slasnu jesen!

Možda vas zanima... Butternut tikva: dva sjajna recepta s vjesnikom jeseni Kolumne Možda vas zanima... Potpuno oduševljenje: Ferrero Rocher torta Kolumne

 | Author: Cutie and pie Ferrero torta foto: Cutie and pie

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.