Pripremili smo jesenski meni za cijeli tjedan kojem je tako teško reći ne. Slana torta, pizza od tikvica, tjestenina s prokulicama ili vege pljeskavice samo su dio jela koja su za hladne jesenske dane pripremali naši omiljeni blogeri.
Izaberi ono što ti se najviše sviđa i upusti se u pripremu - jer ovi recepti su provjereno neodoljivi!
Ponedjeljak: slana torta od ostataka
Duo E- si gladan? za ponedjeljak je pripremio sjajnu slanu tortu od ostataka. Nema tu tajne, riječ je o slanoj torti za koju će ti trebati samo ostaci iz hladnjaka, lisnato tijesto ili kore za savijače i fantastičan ručak je spreman. Bez previše razmišljanja, baš kako priliči ponedjeljku.
Utorak: tjestenina s prokulicama
Utorak rezervirajte za pravu jesensku tjesteninu koja će zamirisati čitavu kuhinju. Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju spojio je prve ovogodišnje prokulice s tahini pastom i omiljenim oblicima tjestenine te nas istog trena oduševio.
Srijeda: pizza i cimet rolice
Posljednje tikvice pak iskoristi na najfiniji mogući način - u slasnoj pizzi. Vedran Bošković je svoju podijelio na 4 dijela pa na svaki stavio drugi nadjev, dok je podloga za ovu pizzu pravo iznenađenje. Definitivno vrijedi isprobati!
Sredinu tjedna dodatno možete začiniti i brzinskim slatkišima koje će voljeti i mali i veliki. Brza varijanta cimet rolica s lisnatim tijestom po receptu Jannette Razum bit će idealna za jednostavno i brzo grickanje, ali i sjajan snack za iznenadne goste, uz kavu ili čaj.
Četvrtak: burger - vege ili mesni, ti biraš
Bloger Darko Kontin pripremio nam je fantastičnu alternativu mesnim burgerima, taman da dodatno začiniš iščekivanje vikenda. Pljeskavice od crvene leće i mrkve možeš poslužiti uz rižu ili u burgeru, uz omiljeni umak i salatu.
Zaželite li se ipak prave mesne gozbe, vege burger možete zamijeniti Geeketinim burgerom s ananasom, stvorenim za prisjećanje na tople ljetne dane.
Petak: marinirane srdele
Za petak, dan za ribu, pripremite fine marinirane srdele s kapulom blogerice Ingrid s bloga Prekratak dan. Poslužite ih uz domaću focacciu pa uz toćanje i fino bijelo vino zaokružite tjedan iza sebe.
Subota: zapečeni kus kus i domaća pita od jabuka
Zapečeni kus kus s bloga Strawberry Soup sjajno će se složiti uz subotnji meni. Laganije okuse divno će upotpuniti domaća pita od jabuka, a da bi stvar bila još bolja, pripremite je po receptu Ene Kokanović te joj dodate karamel. Užitak zagarantiran!
Nedjelja: 2 slasna jela od butternut tikve i Ferrero torta
Nedjelju rezerviraj za slasne tanjure s butternut tikvom našeg dua Sweety&Spicy. Biraj između rižota i mesnih okruglica, te u oba jela upotrijebi kraljicu jesenskog menija - tikvu!
Uz laganiji ručak izvrsno će se složiti raskošan desert. Ferrero torta Kristine s bloga Cutie and Pie itekako će uljepšati svaki vikend i napuniti vas slatkom energijom za početak novog tjedna.
Dobar tek! Želimo ti slasnu jesen!