Špajza 03. rujna 2024.

Moraš ih sve isprobati - 10 recepata za cheesecake

cheesecake
Cheesecake s pistacijama
foto: Aleksandra Gencheva/Unsplash
Cheesecake, odnosno tortu od sira obožavamo upravo zbog činjenice da je možemo kombinirati s različitim, novim okusima, ali i upakirati je u nove oblike

Cheesecake, odnosno tortu od sira, obožavamo u svakoj verziji, još nismo probali niti jednu koja nam se nije svidjela!

Zaljubi se u jednostavnu pripremu, omiljene kombinacije tekstura, okusa i boja, pa zasladi dan nekim od naših favorita. Cheesecake je zbilja s razlogom jedan od omiljenih kolača na svijetu! U kalupu ili čaši, s limunom, kupinama ili kavom... izbor je samo tvoj!

cheesecake | Author: Getty Images/Unsplash Cheesecake je hit u svim aromama i oblicima foto: Getty Images/Unsplash

Genijalna verzija cheesecakea s kavom

Kombinaciji kreme od sira i jednostavne hrskave podloge dodaj i malo kave, pa se sladi od samog jutra. Uz omiljeni jutarnji napitak, niti jedan doručak neće biti dobar kao kriška torte od sira s kavom. 

Cheesecake s kavom Možda vas zanima... Fini, kremasti cheesecake s kavom Recepti

Cheesecake s limunom

Naša blogerica Ana Zelić s bloga Ana's Baking Chronicles naziva ga jedinim pravim cheesecakeom, priprema se s dobrom dozom limuna, a donosi nevjerojatno osvježavajuće arome. Ljeti predstavlja ultimativno osvježenje dok je zimi genijalan sezonski slatkiš. Upoznaj njezin prefin cheesecake od limuna.

Cheesecake od limuna Možda vas zanima... LJETNI FAVORIT Divno sočan cheesecake od limuna Recepti

cheesecake od limuna | Author: Ana Zelić Cheesecake od limuna foto: Ana Zelić

Tropski cheesecake - 2 varijante

Želiš li da ljeto nikad ne prestane, biraj tropski cheesecake kojem je tako teško odoljeti. Zna to i naša kolumnistica Ivana Kovačević Roginić s bloga 50 Shades of Hunger.

Iz tropskih krajeva stiže nam i genijalan spoj kreme od sira i kokosa po receptu kolumnistice Martine s bloga La Martina Cakes. Ovaj nas je oduševio već na prvi pogled! 

Možda vas zanima... Tropski cheesecake od manga i limete Kolumne Cheesecake s kokosom, Raffaello Možda vas zanima... Nova verzija Raffaella: Cheesecake s kokosom Kolumne

 | Author: Martina Ražov Cheesecake s kokosom foto: Martina Ražov

Neodoljiv voćni cheesecake

Voćni cheesecake baš nikad ne odbijamo upravo zbog doze osvježenja koje donose šareni sezonski plodovi. Odaberi omiljeno voće, dodaj ga u finu kremu, a zatim sve zajedno spojite s jednostavnom podlogom. Brže i bolje ne može!

Možda vas zanima... Ovo još niste probali: Cheesecake s kupinama Kolumne Možda vas zanima... Cheesecake s narančom - klasik u narančastom ruhu Recepti Možda vas zanima... Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu Kolumne

 | Author: FoodAndMood Cheesecake s kupinama foto: FoodAndMood

Kremasti cheesecake sa zimskim začinima

Suprotno od voćnog bit će fini kremasti cheesecake s dozom toplih začina. U tome će ti na najslađi način pomoći speculaas keksi. Ovo naprosto moraš isprobati!

Možda vas zanima... Klasični cheesecake sa speculaas keksićima Kolumne

Iz Slavonije stiže cheesecake s mileramom

Za još veći užitak, okušaj se u pripremi brzinskog cheesecakea s mileramom iz jedne posude po receptu Ene Kokanović s bloga Slavonka ili pak u potpunosti preokreni priču, pa podlogu od keksa zamijeni omiljenim mokrim browniejem.

Možda vas zanima... Mileram torta sa slatkim od kupine - lažni cheesecake iz lonca Kolumne Možda vas zanima... Slatki spoj: Brownie cheesecake kocke s kupinama Kolumne

 | Author: Irena Gavran Brownie cheesecake s kupinama foto: Irena Gavran

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:31 03. Rujan 2024.

    Obozavam dobri cheescake