Jede ti se nešto fino, a nemaš snage za kuhanje? A opet, malo ti se ipak kuha, jer domaće je uvijek nekako finije nego iz dostave, ali opet ne previše?! Dileme su to koje svakodnevno prolazimo nakon napornog radnog dana pa se na kraju ipak odlučimo na pripremu brzinskog jela tek toliko da nešto konkretno prizalogajimo.
Brzo kuhanje, bez dugog nakuhavanja jedini su mogući izbor tijekom radnog tjedna
Tjestenine i rižota, koliko god zvučali već sto puta prožvakani, nipošto ne moraju biti dosadni. Uz obilje svježeg povrća, pa čak i voća vaše tjestenine i rižoti mogu postati savršene kombinacije koje ćete kuhati u kontinuitetu. Tjestenine su odlične za brze povrtne umake, a s malo sjeckane rajčice i vina postaju carstvo okusa.
Špageti s rajčicom brzi su klasik koji vole i najmlađi
Rižoto možeš pripremiti od svega. Uzmi jednu tikvicu, patlidžan, pa malo kukuruza iz konzerve (eto, da ne propadne), podlij vinom, ubaci luka, svježeg začinskog bilja, rižu... i eto rižota. Rižu lako možeš zamijeniti nekom drugom žitaricom pa možeš napraviti heljdoto, bulguroto, orzoto... Milijun varijacija je pred tobom, samo se trebaš odvažiti.
Slasni rižoto s kozicama
Meso uvijek možete pretvoriti u brzinske ražnjiće sa svježim sezonskim voćem poput aktualnih breskvi, a šnicle brzo popržite u umaku od senfa i vina koji se savršeno ljubi kako sa svinjetinom, tako i teletinom i junetinom.
Dobar tek!
Tijekom radnog tjedna kod kuće kuhamo samo brza jela