Naoštrite noževe, pripremite roštilj i pozovite društvo. U ovim će jelima uživati baš svi!
Dok pripremate ostatak sastojaka, na štednjak stavite kuhati finu, osvježavajuću juhu od krastavaca prema receptu naših blogera Forking Croatia. Priprema vam neće oduzeti previše vremena, a krastavci su naprosto ljetni hit. Bolju uvertiru u bogat meni ne možemo ni zamisliti!
Ljeto je doba kada najviše vremena provodimo na otvorenom pa je, logično, prvi izbor gotovo uvijek sočan roštilj. S mirisnog žara najviše volimo pljeskavice, kobasice i dobar odrezak te je to pothvat čija priprema traje i do nekoliko sati, kako bi svaki detalj bio upravo savršen.
No, pripremite li unaprijed omiljenu marinadu te u nju ubacite meso, dodate li klasičnim mesnim delicijama i pokoji novi detalj poput divnog grilanog sira, ribe ili povrća, za čas ćete uživati u nezapamćeno dobrim kombinacijama.
Roštilju dodajte i kakav dobar prilog. Sjajna ideja bit će fini, hrskavi krumpirići iz pećnice, kremasti složenac ili pak osvježavajuće salate na bazi žitarica.
Dok meso miriše s roštilja, bacite se na pripremu salata. Uspijete li uloviti još koju ovogodišnju jagodu, svakako preporučujemo onu od jagoda i špinata, no sjajan odabir bit će i klasična krumpir salata ili pak salata od lubenice i povrća.
Na kraju, kada vas umori okretanje delicija s roštilja i sjeckanje povrća, birajte jednostavne deserte koji vam neće oduzeti previše vremena, a divno će sjesti nakon obilnog ručka. Sjajan odabir bit će kremasti složenci u čašama za koje ne trebate paliti pećnicu, ali i biskvit kolači s hrskavim posipom i sezonskim voćem koje naprosto nitko neće moći odbiti.
Sve začinite osvježavajućom limunadom ili koktelima, opustite se i jednostavno uživajte u ljetu!