Špajza 29. rujna 2017.

Top sedam najslađih recepata s lješnjacima

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesensko vrijeme i svježe namirnice koje donosi odlično se slažu uz orašaste plodove. Ovog puta izbor je pao na lješnjake te smo za vas odabrali naše omiljene recepte.

Lješnjaci se odlično slažu s čokoladom i karamelom, a ukomponirati ih možete i u različite varijante pesta ili umaka. Divan spoj čine i s mrkvom, dok različitim tjesteninama daju posebnu, hrskavu teksturu i upotpunjuju je na najslasniji način.

 

Možda vas zanima... Calzone s lješnjacima - potpuno drugačiji zalogaji Recepti

 

Kada pripremate jela s lješnjacima, obavezno ih kratko tostirajte prije upotrebe. Na taj ćete način postići daleko bogatije okuse, a vaši će deserti i slana jela zadiviti baš svakog tko ih isproba.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Jesensku sezonu orašastih plodova otvorite domaćim namazom od lješnjaka i čokolade. Birajte između zdravije varijante za koju će vam biti potrebno sojino vrhnje i agavin sirup ili pak one klasične za koju ćete trebati tek nekoliko bazičnih namirnica.

 

Nutella Možda vas zanima... Napravite sami zdraviju verziju Nutelle! Špajza Nutella Možda vas zanima... Recept za domaću nutelu nakon kojeg ćete zaboraviti na kupovnu None

 

Kada ste već pripremili namaz od lješnjaka, osim mazanja na kruh, iskoristiti ga možete i u kremastom mousse desertu. Za pripremu će vam trebati tek tri sastojka, a ova jednostavna slastica posebno će oduševiti one najmlađe. 

 

mousse od čokolade Možda vas zanima... Nevjerojatno jednostavan desert od najdražeg čokoladnog namaza None

 

Od slanih delicija s lješnjacima, tu je neodoljiva tikva s pestom. Kod pečenja ovog ručka, vašom će se kuhinjom proširiti fantastični mirisi, dok će pesto tikvi dati neke posve nove, slatkasto slane okuse.

 

Možda vas zanima... Karamelizirana butternut tikva s pestom od lješnjaka Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tjestenina s pestom jedno je od najjednostavnijih, ali i najukusnijih jela koje možete pripremiti s tjesteninom. Birajte duguljaste oblike poput špageta ili linguina, dodajte dvije do tri žlice pesta pa sve začinite s još malo maslinovog ulja. Ručak za poželjeti gotov je u tren!

 

pesto Možda vas zanima... Pesto od lješnjaka i mrkve za bogatija jela None

 

Kruške se definitivno nalaze na listi najdražeg jesenskog voća, pa bi bila prava šteta ne ih iskoristiti u divnom i tako jednostavnom desertu kao što je crumble. Kombinaciji dodajte i lješnjake i uživajte u drugačijim, tako dobrim okusima jeseni.

 

Crumble Možda vas zanima... Hrskavo i zdravo: Slasni crumble od krušaka i lješnjaka Recepti

 

Za kraj, zasladite se finom tortom od lješnjaka naše blogerice Anamarije Ledić ili pak birajte neodoljivi cheesecake od čokolade i lješnjaka. Za kojim god se desert odlučili, vjerujte, nećete pogriješiti.

 

Torta za bal Možda vas zanima... Čisto savršenstvo: Torta za bal na pet katova! Kolumne Možda vas zanima... Savršenstvo: Cheesecake od čokolade i lješnjaka Recepti

 

Torta za bal | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.