Lješnjaci se odlično slažu s čokoladom i karamelom, a ukomponirati ih možete i u različite varijante pesta ili umaka. Divan spoj čine i s mrkvom, dok različitim tjesteninama daju posebnu, hrskavu teksturu i upotpunjuju je na najslasniji način.
Kada pripremate jela s lješnjacima, obavezno ih kratko tostirajte prije upotrebe. Na taj ćete način postići daleko bogatije okuse, a vaši će deserti i slana jela zadiviti baš svakog tko ih isproba.
Jesensku sezonu orašastih plodova otvorite domaćim namazom od lješnjaka i čokolade. Birajte između zdravije varijante za koju će vam biti potrebno sojino vrhnje i agavin sirup ili pak one klasične za koju ćete trebati tek nekoliko bazičnih namirnica.
Kada ste već pripremili namaz od lješnjaka, osim mazanja na kruh, iskoristiti ga možete i u kremastom mousse desertu. Za pripremu će vam trebati tek tri sastojka, a ova jednostavna slastica posebno će oduševiti one najmlađe.
Od slanih delicija s lješnjacima, tu je neodoljiva tikva s pestom. Kod pečenja ovog ručka, vašom će se kuhinjom proširiti fantastični mirisi, dok će pesto tikvi dati neke posve nove, slatkasto slane okuse.
Tjestenina s pestom jedno je od najjednostavnijih, ali i najukusnijih jela koje možete pripremiti s tjesteninom. Birajte duguljaste oblike poput špageta ili linguina, dodajte dvije do tri žlice pesta pa sve začinite s još malo maslinovog ulja. Ručak za poželjeti gotov je u tren!
Kruške se definitivno nalaze na listi najdražeg jesenskog voća, pa bi bila prava šteta ne ih iskoristiti u divnom i tako jednostavnom desertu kao što je crumble. Kombinaciji dodajte i lješnjake i uživajte u drugačijim, tako dobrim okusima jeseni.
Za kraj, zasladite se finom tortom od lješnjaka naše blogerice Anamarije Ledić ili pak birajte neodoljivi cheesecake od čokolade i lješnjaka. Za kojim god se desert odlučili, vjerujte, nećete pogriješiti.
Dobar tek!