Sedam recepata za sedam slasnih dana

Thinkstock
Od ponedjeljka do nedjelje, imamo sjajne recepte koji će vam pomoći da u potpunosti isplanirate tjedni meni i uživate u najfinijim tanjurima. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Patlidžan, rajčica, krastavci, šampinjoni i neizbježne tikvice. Sezonsko povrće smo pripremili, a zatim se bacili na pripremu recepata. Skupili smo sedam najslasnijih i složili pristupačan i tako ukusan meni za cijeli tjedan. 

 

Ponedjeljak

Nakon uživanja vikendom, ponedjeljkom se volimo počastiti laganijim jelima koja vraćaju u život. Bez obzira odlučite li se za kakvu raskošnu sezonsku salatu ili pak u kremasti rižoto ubacite povrće i pokoji ostatak od nedjeljne gozbe, vjerujte, nećete pogriješiti.
 

Pašta može svašta Siti i zadovoljni: Ljetne salate s tjesteninom

rižoto Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

mirisni prilog Sjajni okusi rižota s gljivama i prženim češnjakom

 

 

Utorak

Utorkom inspiraciju potražite kod naših blogera iz Fitness klinike koji nam svakog tjedna donose zdrave, ali slasne recepte. Probajte pohance u sasvim novom ruhu ili se počastite finim spojem piletine i rajčice.

 

Zdravo i fino Ljetni sendviči s pohancima u sasvim novom ruhu

laganini! Savršen ljetni spoj piletine i rajčice

 

 

Srijeda

Dan za složenac začinite jednostavnim tornjićima od tikvica i patlidžana ili bogatom musakom. Laganom ručku dodajte i kakav jednostavan desert poput brzih sezonskih pita naše blogerice Cutie and Pie kako bi sredinu tjedna začinili na najbolji mogući način. Još samo dva radna dana!
 

Slasni zalogaji Brzinski složenac od tikvica, patlidžana i mozzarelle

Okusi koje volimo Grčki specijalitet: Kremasta povrtna musaka

Imamo pet najboljih recepata za musake

 

 

Četvrtak

Gusta povrtna juha ili brzo varivo od povrća koje možete pronaći u hladnjaku, sasvim lako pretvaraju se u odličan ručak. Umjesto zaprškom, juhe zagustite krumpirom, a povrće prije kuhanja lagano zapecite na malo ulja kako bi poprimilo bogatije arome. 

 

NIKAD DOSTA TIKVICA Sve što ti treba: Fina krem juha od tikvica

Fino i zdravo Traže se repete: Juha od leće i slanine

 

 

Petak

Samo nekoliko sati do vikenda, petkom ćete najslasnije uživati u finim ribljim jelima. Pripremite ih na engleski način, uz domaće krumpiriće ili pak joj posvetite nešto više vremena i pripremite neodoljivog brancina po receptu blogera Sweety&Spicy.
 

Sjajna ideja! Klasično engleski: Riba i krumpirići iz pećnice

Priča jednog galeba O brancinu, filetiranju, a tu je i genijalan recept

 

 

Subota

Napokon vikend! Nakon radnog tjedna najbolje će biti posve zaboraviti kuhinju i okrenuti se pripremi ručka na otvorenom. Roštilj je savršen odabir za zadnje ljetne subote, a osim mesa, na njemu možete ispeći i hrskavi krumpir.

Ako živite u stanu i roštilj vam nije pri ruci, sjajna ideja bit će brzinski američki klasik Mac&Cheese po receptu Josipe Cindrić

 

JEDNOSTAVNO I PRIMJENJIVO Postanite roštilj majstor uz savjete Jamieja Olivera

Aromatično i fino Krumpir s roštilja - odlična ideja i još bolji recept!

Siroljupci, pozor! Mac&Cheese - američki klasik na domaći način

 

 

Nedjelja

Sve u čemu niste uživali tijekom tjedna nedjeljom se pretvara u poseban užitak. Ujutro se počastite super jednostavnim kolačem od tikvica. Odlično se slaže uz prvu jutarnju kavu, a zbog sočnosti koju mu daju tikvice, grickati ga možete i do nekoliko dana.

Nakon doručka, bacite se na pripremu nedjeljne gozbe. Pileća krilca na grčki, fini prilozi od krumpira ili kremasti pileći paprikaš uz domaće široke rezance, birajte po samo svom ukusu. Kombinaciji dodajte hrskavu sezonsku salatu od rajčica, krastavaca i paprike, a da biste na najljepši način zaokružili ručak, zasladite se finom puding tortom koja se ne peče naše blogerice Janenette Razum.

 

Sezonski Super jednostavan recept za kolač s tikvicama

Aromatična uživanja Ljetni okusi pilećih krilca na grčki

Bolje ne može! Pretvorili smo krumpir u zvijezdu ljetnog stola

domaća hrana za utjehu Danas kuhamo: Pileći paprikaš

Otkriće! Puding torta sa šumskim voćem koja se ne peče

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr