Patlidžan, rajčica, krastavci, šampinjoni i neizbježne tikvice. Sezonsko povrće smo pripremili, a zatim se bacili na pripremu recepata. Skupili smo sedam najslasnijih i složili pristupačan i tako ukusan meni za cijeli tjedan.
Ponedjeljak
Nakon uživanja vikendom, ponedjeljkom se volimo počastiti laganijim jelima koja vraćaju u život. Bez obzira odlučite li se za kakvu raskošnu sezonsku salatu ili pak u kremasti rižoto ubacite povrće i pokoji ostatak od nedjeljne gozbe, vjerujte, nećete pogriješiti.
Utorak
Utorkom inspiraciju potražite kod naših blogera iz Fitness klinike koji nam svakog tjedna donose zdrave, ali slasne recepte. Probajte pohance u sasvim novom ruhu ili se počastite finim spojem piletine i rajčice.
Srijeda
Dan za složenac začinite jednostavnim tornjićima od tikvica i patlidžana ili bogatom musakom. Laganom ručku dodajte i kakav jednostavan desert poput brzih sezonskih pita naše blogerice Cutie and Pie kako bi sredinu tjedna začinili na najbolji mogući način. Još samo dva radna dana!
Četvrtak
Gusta povrtna juha ili brzo varivo od povrća koje možete pronaći u hladnjaku, sasvim lako pretvaraju se u odličan ručak. Umjesto zaprškom, juhe zagustite krumpirom, a povrće prije kuhanja lagano zapecite na malo ulja kako bi poprimilo bogatije arome.
Petak
Samo nekoliko sati do vikenda, petkom ćete najslasnije uživati u finim ribljim jelima. Pripremite ih na engleski način, uz domaće krumpiriće ili pak joj posvetite nešto više vremena i pripremite neodoljivog brancina po receptu blogera Sweety&Spicy.
Subota
Napokon vikend! Nakon radnog tjedna najbolje će biti posve zaboraviti kuhinju i okrenuti se pripremi ručka na otvorenom. Roštilj je savršen odabir za zadnje ljetne subote, a osim mesa, na njemu možete ispeći i hrskavi krumpir.
Ako živite u stanu i roštilj vam nije pri ruci, sjajna ideja bit će brzinski američki klasik Mac&Cheese po receptu Josipe Cindrić.
Nedjelja
Sve u čemu niste uživali tijekom tjedna nedjeljom se pretvara u poseban užitak. Ujutro se počastite super jednostavnim kolačem od tikvica. Odlično se slaže uz prvu jutarnju kavu, a zbog sočnosti koju mu daju tikvice, grickati ga možete i do nekoliko dana.
Nakon doručka, bacite se na pripremu nedjeljne gozbe. Pileća krilca na grčki, fini prilozi od krumpira ili kremasti pileći paprikaš uz domaće široke rezance, birajte po samo svom ukusu. Kombinaciji dodajte hrskavu sezonsku salatu od rajčica, krastavaca i paprike, a da biste na najljepši način zaokružili ručak, zasladite se finom puding tortom koja se ne peče naše blogerice Janenette Razum.
Dobar tek!