Ime pivovare: Black Hat Craft Brewery
Sjedište: Đakovo
Mjesto kuhanja: Đakovo
Vrsta: mikro craft (skoro pa i nano)
Vlasnik: Senka Matijaković
Godina osnutka: 2017. (2015.)
Broj zaposlenih: 1
Godišnja proizvodnja u litrama: Max kapacitet 2200 L/mjesečno
Brewmaster: Senka Matijaković
Ambalaža: bačve 30 L i uskoro 25 L, boce 0,5 L i 0,33 L
Gdje se može kupiti/popiti:
U Đakovu: caffe bar Cadillac i caffe bar Larissa, Hang loose Vinkovci, caffe bar Pinta Slatina, Beer garden Našice, Hokus okus Osijek, Runda Osijek, Scout club Samobor, Beer&snacks Zagreb, Leopoold's i Mandrill u Splitu, te Hop In, i Veliki Tolk Zagreb gdje se za vikend 09.-10. veljače održava i naša prva promocija piva u metropoli!
Web: www.blackhatcraft.com
Facebook:
Brandovi:
Ale piva, visokog vrenja, nefiltrirana, nepasterizirana
Black Hat Blond ale
Alc. Vol.: 5,7%,
Black Hat - Black Ipa
Alc. Vol.: 7,9%
Mala povijest pivovare
Pivovara počela s radom u Osijeku krajem 2015.godine i prestala početkom srpnja 2016. U vrijeme kada mi je kći bila samo mjesec dana stara proširila se vijest o prodaji Black Hat pivovare čiji je jedan od suvlasnika moj dugogodišnji prijatelj. S obzirom na to kako u Slavoniji i nema posla, pogotovo za plaćeni posao u struci bez veze ili nekog drugog oblika pogodnosti, odlučila sam pokušati sama raditi nešto što i volim i ovo mi je bila prilika u kojoj štedim vrijeme samog starta (a uz dvoje jako male djece to je vrlo bitno), znači složen pogon, ambalaža, logo, prve etikete…
Nije me bilo strah ući u ovo s obzirom na to da sam dipl.ing.preh.teh. i proc. Inž s više godina iskustva u prehrambenoj industriji, a bit dobrog tehnologa je od sirovine doći do konačnog proizvoda prateći opremu s kojom raspolaže. Trebala sam samo prenijeti vlasništvo, prilagoditi prostor i započeti s probnim kuhanjem. Sama pivovara je u Đakovu započela s radom krajem veljače 2017. S obzirom na malu djecu i velike obaveze nisam startala u punom kapacitetu, ali to mi je i bio na neki način „probni rok“ da vidim jesam li dobro odradila posao te kako ljudi prihvaćaju moje pivo.
Iz mjeseca u mjesec potražnja za pivom je rasla, posebno kod privatnih kupaca. Iako me u velikom dijelu ugostitelji u Đakovu nisu podržali (a da i nisu probali pivo), svo skuhano pivo, osim privatnih kupaca, prodano je izvan Đakova gdje je odaziv bio dobar i potražnja porasla. Ako se ovaj tempo nastavi, mislim da bi mi ovaj kapacitet uskoro mogao postati nedovoljan.
Osoba za kontakt: Senka Matijaković, dipl.ing.
Kontakt mail/telefon: black.hat.craft@gmail.com / 098/490-698
Ako ste slučajno propustili neku od 35 dosadašnjih priča o domaćim pivovarama - pročitajte ih na sljedećim linkovima:
1. Bošnjak, Sičice
2. Daruvar
3. Varionica
4. Zagrebačka pivovara
5. Carlsberg Croatia
6. Vunetovo, Hvar
7. Bura Brew, Poreč
8. Pulfer, Zagreb
9. Zmajska pivovara, Zagreb
10. Varoška pivovara, Zadar
11. Medvedgrad, Zagreb
12. Heineken Hrvatska, Karlovac
13. Križevačka pivovara
14. LAB Split
15. Bujska pivovara
16. The Garden, Zagreb
17. Međimurski Lepi Dečki, Čakovec
18. Brlog zadružna pivovara, Zadar
19. Nova Runda
20. Mlinarica, Zagreb
21. Dvije krigle, Županja
22. Razum, samoborska pivovara
23. Pivovara Ličanka
24: Pivionica, Zagreb
25. Šibenska pivovara, Tromilja
26. Pitomačka pivovara
27. Zeppelin, Bjelovar
28. Kaltenberg Adria, Kukuljanovo
29. DBC - Dubrovačka pivovara
30. Pivovara 022, Šibenik
31. Grif, Zagreb
32. Istarska pivovara
33. Houblon, Trnovčica
34. Beckers, Osijek
35. Maher, Zabok