Povrtni gulaši i juhe, povrće iz pećnice, pa čak i zdrave slastice jednostavnija su jela nego što možete zamisliti. Uživajte u brzim, zdravim, ali i finim te pristupačnim zalogajima na nikad lakši način.
Toplo i na žlicu
Kombinacije sezonskih namirnica u toplim juhama uvijek su odlična ideja. U zimsko doba aktualni su kelj, prokulice, krumpir, mrkva, kupus, cvjetača i špinat. Spojite li ih s dodacima iz konzerve kao što su grah ili slanutak ili pak sa smrznutim povrćem kao što su grašak i mahune, stvorit ćete sjajna topla jela na žlicu idealna za zimske dane.
Povrće u sezoni uvijek je jeftinije od onog koje nije u sezoni, a kombinirati ga možete na nebrojeno mnogo načina. Varivo od kiselog kupusa s grahom, ono u kojem ćete spojiti kelj, mrkvu i krumpir ili pak bogati gulaš bez mesa sa slanutkom samo su neke od ideja za brz, zdrav, ali ukusan ručak.
Popečci umjesto mesa
Umjesto pripreme mesa koje je često nešto skuplje od ostatka namirnica, zabavite se različitim spojevima u finim popečcima. Cikla, slanutak, grah ili špinat i svježi sir idealno će se snaći u glavnim ulogama kada su u pitanju popečci, a priprema vam neće oduzeti više od pola sata. Stvoreno za užurbane radne dane!
Pećnica kao najbolji prijatelj
Povrće iz pećnice poprimit će bolje arome od onog kuhanog na štednjaku, u slanoj vodi. Krumpir i mrkvu ubacite u pećnicu, dodajte im salatu po želji, umak ili skuhajte omiljenu žitaricu, pa uživajte u brzom i zasitnom ručku.
Različiti muffini od brašna kao što su pirovo, bučino i zobeno također će biti odličan način da u jednom zalogaju kombinirate sezonsko povrće, sireve i dodatke poput pureće šunke ili posnog sira. Sastojke povežite jajem, začinite svježim začinskim biljem i poslužite kao snack za goste.
Brzi, zdraviji i primamljivi deserti
Osim za doručak, zobenu kašu možete poslužiti i kao usputni desert. Pustite da zobene pahuljice odstoje nekoliko sati u vodi ili mlijeku po želji, dodajte im malo kvalitetnog gorkog kakaa, dobrog kikiriki maslaca i voće po želji, pa uživajte u brzom, zdravom i slasnom snacku.
Crumble je također jedan od onih deserata koje možete prilagoditi zdravijem načinu života. Jabuke ili drugo voće nasjeckajte na sitne kockice, ubacite je u posudu za pečenje, pa dodajte žličicu meda, cimeta, anis i druge začine po želji. Ugodite si te kombinaciji dodajte i koju žlicu vina kako bi arome bile još intenzivnije i slasnije. Pospite kombinacijom zobenih pahuljica i pirovog brašna te koje žlice meda ili rižinog slada. Jednostavno, brzo i za prste polizati!
Dobar tek!