Špajza 11790 prikaza 12. veljače 2019.

Jela za dva dana - skuhajte danas, jedite i sutra!

Getty Images
Imamo sjajne ideje za jela s kojima se štedi vrijeme i u kojima se uživa čak i dan nakon pripreme.

Birajte između svježih, ali zasitnih salata, juha i variva, gustih gulaša ili umaka uz omiljene priloge. Uštedite vrijeme, pa u omiljenim tanjurima uživajte čak dva dana. Evo kako!

 

Možda vas zanima... Zdrav, a jeftin ručak - imamo genijalne ideje za cijeli tjedan Špajza

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Salate

Salate su uvijek dobar odabir za brzinski ručak, a odlična je stvar i to što ih možete spremiti u hladnjak i u istim okusima uživati i idućeg dana.

Zasitne salate dobit ćete dodate li voću ili povrću žitarice i mahunarke po vlastitom izboru, a najvažnije jest da dressing dodajete neposredno prije uživanja u salati. Također, spremate li je za idući dan, lisnato povrće poput zelene salate ili špinata sačuvajte za sam kraj kako do idućeg dana ne bi postalo meko i gnjecavo.

 

Možda vas zanima... Nakon blagdana najbolje gode lagane salate Špajza Možda vas zanima... Napravite odmak od klasične grah salate Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Juhe i variva

Kremaste i povrtne juhe, ali i variva odličan su način da kod pripreme uštedite vrijeme i odmah pripremite duplu dozu. Pripazite tek da ne sadrže namirnice koje nisu namijenjene podgrijavanju kao što su gljive, krumpir ili kuhani špinat. 

Kombinaciju namirnica odaberite sami, no svakako je prilagodite sezoni. Slanutak će biti odličan dodatak baš svakom varivu dok guste juhe, osim vrhnjem, možete zagustiti i mlijekom na biljnoj ili orašastoj bazi. Poigrajte se okusima, pa u svojim jušnim spojevima uživajte čak dva dana.

 

Možda vas zanima... Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo Kolumne Možda vas zanima... Okrijepite se finim varivom od slanutka s kobasicom Recepti varivo Možda vas zanima... Varivo od poriluka: Idealno za hladne dane Recepti Možda vas zanima... Za oporavak: Topla minestrone juha prepuna vitamina Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Gulaši

Gulaši se kuhaju dugo i sporo, pa bi bila prava šteta da ih ne sačuvate i za dan nakon pripreme. Koristite meso po želji, dodajte mu korjenasto povrće, malo čilija, pa pustite da se krčka dok meso u potpunosti ne omekša, a savršen miris gustog gulaša preuzme vašu kuhinju. Također, dobra doza sitno sjeckanog luka na savršen će način ugustiti svaki gulaš, pa idućeg dana svakako dodajte i malo vode kako biste u divnom jelu na žlicu uživali čak dva dana.

Poslužiti ga možete uz kruh ili njoke, a idućeg dana od ostatka kruha možete pripremiti knedle.

 

Možda vas zanima... Zagrijte se: Napravite gulaš na meksički način Recepti Možda vas zanima... Pileći curry gulaš - genijalna kombinacija okusa na žlicu Kolumne Možda vas zanima... Pileći gulaš za brzinski ručak na žlicu Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Umaci

Umaci koje poslužujete uz rižu, krumpir ili tjesteninu bit će odlični i dan nakon pripreme. Bolognese, umak na bazi omiljenog mesa ili povrtne umake za idući dan svakako spremajte odvojeno od priloga, a ako je moguće, idućeg dana pripremite svježi prilog ili od postojećeg napravite sasvim novi. Tako od pire krumpira idućeg dana mogu nastati njoki, a od ostataka riže napravite arancine.

 

bolognese glavna.jpg Možda vas zanima... Nezamjenjiv klasik: Umak bolognese Kolumne Knedle od kruha Možda vas zanima... Kako napraviti knedle od kruha Recepti Arancini Možda vas zanima... Arancini: punjene rižine kuglice stižu iz obožavane Sicilije None

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • sofia 09:00 14. Veljača 2019.

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko ... prikaži još! zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com