Špajza 24. prosinca 2023.

Najslasniji blagdani - od purice do mesnih rolada

Raskošan božićni stol
Raskošan božićni stol foto: Getty Images/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Purica s mlincima, pečeni krumpir i zelena salata neizbježan su dio blagdanskog stola, no poželite li se nekih novih delicija, svakako bacite pogled na naš slastan popis...

Dok razmišljaš i zamišljaš kako će izgledati ovogodišnji blagdanski stol, pripremili smo popis najfinijih mesnih delicija stvorenih za Božić.

Na popis smo stavili baš sve, od purice s mlincima, preko patke, pa sve do bogatih rolada i pečenja. 

 

 | Author: Getty Images Pečena purica s prilozima foto: Getty Images


Purica s mlincima ultimativni je klasik. Pripremi je prema našem receptu, a tu je i recept za domaće mlince. Bolje naprosto ne može.

 

Purica-s-mlincima Možda vas zanima... Purica s mlincima, čisto savršenstvo... Recepti Možda vas zanima... Punjena pečena purica - kad je bal, nek je bal! Recepti Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za domaće mlince Recepti

 

 | Author: Karolina Grabowska/Pexels Pečena purica - zvijezda božićnog stola foto: Karolina Grabowska/Pexels

Osim purice, vjerujemo da nas ima puno i koji smo ljubitelji pečene patke, pa smo za vas pripremili genijalan recept za patku kakvu pripremaju najbolji domaći chefovi. 

 

Pečena patka s umakom od pečenja i sokom od jabuke Možda vas zanima... Ispecite patku poput najboljih svjetskih chefova Špajza

 

Za one izbirljive, piletina je uvijek dobar odabir. Tako možeš pripremiti slasnu pohanu piletinu ili pak se upustiti u pripremu savršeno aromatične piletine s tek nekoliko sastojaka. Tko kaže da jednostavno ujedno ne može biti i elegantno?

 

Možda vas zanima... Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu Špajza Možda vas zanima... Savršeno aromatična piletina uz tek nekoliko sastojaka Recepti

 

 | Author: Thinkstock Slasni pohanci za izbirljive i tijekom balgdana foto: Thinkstock


Želiš li ipak otići razinu više, svakako se upusti u pripremu francuskog klasika svih vremena - slasnog coq au vin. Piletina, vino, gljive i aromatični začini stvorit će genijalno jelo stvoreno za posebne prilike.

 

Možda vas zanima... Coq au Vin – francuski klasik za prste polizati! Recepti

 

Svinjetina je sjajan odabir za blagdanski stol, pa tako birajte između finih i efektnih rolica, medaljona sa slatkastom marmeladom od luka ili pak raskošne porchette po receptu naših blogera Sweety&Spicy. Ne zaboravi ni slasne zalogaje u obliku sporo pečene svinjetine, a tu je i super sočan buncek u pivu. 

 

Mesne rolice Možda vas zanima... Za prste polizati: Mesne rolice s pancetom i sirom Recenzije Svinjski medaljoni Možda vas zanima... Slano i slatko: Svinjski medaljoni s marmeladom od luka Recepti Možda vas zanima... Porchetta - mesna rolada koju morate isprobati! Kolumne Možda vas zanima... Sporo pečena svinjetina i druge delicije za blagdanski stol Kolumne Možda vas zanima... Buncek - jednostavan komad mesa koji nadmašuje sva očekivanja Kolumne

 


Teletina na dva slasna načina, vjerujemo, također će zagolicati maštu svakog pravog mesoljupca. Napuni je gljivama i posluži uz pire od buče i krumpira.

 

Možda vas zanima... Blagdanska punjena teleća prsa i pire od buče i krumpira Kolumne Teleće-pečenje-s-krumpirima Možda vas zanima... Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima Recepti Možda vas zanima... Sočna teletina s povrćem za blagdansko uživanje Kolumne

 

Želiš li svojim ukućanima i sebi priuštiti zbilja gastronomski nezaboravan ručak, okreni se nešto raskošnijim idejama. Dobar steak nikad se ne odbija, no pripazi kako ga pripremaš da se ne prepeče i izgubi svaku čar.

Dobar beef wellington također će biti sjajna i tako ukusna ideja, a pripremiti ga možeš i u nešto skromnijoj verziji po receptu naše Ene s bloga Foodgasm.

Osim steaka, tu je i genijalan osso bucco koji možeš poslužiti uz rižoto od šafrana, pa Božić proslaviti na neki sasvim drugačiji, još ukusniji način.

 

biftek Možda vas zanima... Don't cry for meat, Argentina: Kako pripremiti savršen biftek Špajza Možda vas zanima... Lažni beef Wellington - i Ramsay bi uživao! Kolumne Ossobuco - teleća koljenica Možda vas zanima... Ossobuco: Teleća koljenica za prave medoljupce Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock Dobar steak nikad se ne odbija! foto: Thinkstock

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.