Dok razmišljate i zamišljate kako će izgledati ovogodišnji blagdanski stol, pripremili smo popis najfinijih mesnih delicija stvorenih za Božić.
Na popis smo stavili baš sve, od purice s mlincima, preko patke, pa sve do bogatih rolada i pečenja.
Purica s mlincima ultimativni je klasik. Pripremiti je prema našem receptu, a tu je i recept za domaće mlince. Bolje naprosto ne može.
Osim purice, vjerujemo da među vama ima i ljubitelja patke, pa smo za vas pripremili genijalan recept za patku kakvu pripremaju najbolji domaći chefovi.
Za one izbirljive, piletina je uvijek dobar odabir. Tako možete pripremiti slasnu pohanu piletinu ili pak se upustiti u pripremu savršeno aromatične piletine s tek nekoliko sastojaka. Tko kaže da jednostavno ujedno ne može biti i elegantno?
Želite li ipak otići razinu više, svakako se upustite u pripremu francuskog klasika svih vremena - slasnog coq au vin. Piletina, vino, gljive i aromatični začini stvorit će genijalno jelo stvoreno za posebne prilike.
Svinjetina je sjajan odabir za blagdanski stol, pa tako birajte između finih i efektnih rolica, medaljona sa slatkastom marmeladom od luka ili pak raskošne porchette po receptu naših blogera Sweety&Spicy. Ne zaboravite ni slasne zalogaje u obliku sporo pečene svinjetine, a tu je i super sočan buncek u pivu.
Teletina na dva slasna načina, vjerujemo, također će zagolicati maštu svakog pravog mesoljupca. Punite je gljivama i poslužite uz pire od buče i krumpira.
Želite li svojim ukućanima i sebi priuštiti zbilja gastronomski nezaboravan ručak, okrenite se nešto raskošnijim idejama. Dobar steak nikad se ne odbija, pripazite tek kako ga pripremate kako ga ne biste prepekli i oduzeli mu svu čar.
Dobar beef wellington također će biti sjajna i tako ukusna ideja, a pripemiti ga možete i u nešto skromnijoj verziji po receptu naše Ene s bloga Foodgasm.
Osim steaka, tu je i genijalan osso bucco koji možete poslužiti uz rižoto od šafrana, pa Božić proslaviti na neki sasvim drugačiji, još ukusniji način.
Dobar tek!